Noua linie de laptop-uri business ProBook de la HP

HP-Probook-S-Soft.roDe la HP nu avem decat vesti bune. Acestia au lansat o noua linie de laptop-uri de tip business. Laptop-ul HP ProBook S este urmasul notebook-ului de tip high-end lansat anul trecut, EliteBook. Aceasta serie preia modelele existente in gama HP Compaq, numele Compaq fiind folosit pentru alte PC-uri.

Printre caracteristicile noi se afla si un sistem de operare preinstalat bazat pe Linux, SuSE Linux Enterprise Desktop 11 de la Novell, acesta fiind o alternativa la platforma dominanta Microsoft Windows. Este primul laptop HP de tip business cu un sistem de operare Linux preinstalat, a spus compania.

Laptop-urile ProBook vin cu o diagonala a ecranului de 14, 15.6 si 17.3 inci, cu preturi incepand de la 530 de dolari. Unele modele au tehnologia Gobi de la Qualcomm, ce le permite sa foloseasca un singur modul pentru a accesa tehnologii de retele broadband mobile si operatori mobili.

De asemenea, HP a adus seriei ProBook noi caracteristici mai avansate, precum 3D DriveGuard – care protejeaza hard disk-ul in cazul lovirii accidentale a laptop-ului – si o tastatura rezistenta la socuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *