Nokia va produce PC-uri

nokia-pcNokia, renumitul producator de telefoane mobile a anuntat oficial ca planuieste sa activeze si pe piata de PC-uri si laptopuri, intentie pe care se pare ca si-a exprimat-o inca de la sfarsitul anului trecut.

Anuntul Nokia vine la numai trei saptamani de cand Acer, brandul aflat pe pozitia a treia in topul producatorilor de PC-uri, s-a lansat in segmentul de telefoane mobile cu opt modele de celulare. Astfel, Acer s-a alaturat companiilor HP si Lenovo in zona mobila, cu cea mai mare crestere la nivel mondial.

E foarte posibil ca Nokia sa intampine destule greutati in piata de PC-uri, din cauza faptului ca aceasta se apropie putin cate putin de saturatie si nu mai inregistreaza profituri atat de mari precum o facea acum cativa ani, sustin analistii. Totusi, multi dintre operatorii si producatorii de telefonie mobila isi largesc portofoliile de produse cu laptopuri si netbook-uri, astfel ca anuntul Nokia nu este o surpriza prea mare pentru companiile care activeaza in ambele industrii.

Industria globala de PC-uri a fost destul de activa anul trecut, in comparatie cu alte sectoare ale tehnologiei care au avut de suferit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *