Noile pasapoarte cu microcipuri se pot clona usor

 

Noile pasapoarte cu microcipuri, special realizate pentru a impiedica furtul de identitate pot fi clonate in cateva minute, informeaza publicatia The Times.

 

Dupa clonare, pasapoarte nu pot fi identificate ca false de catre sistemele utilizate pe aeroporturile internationale.

 

Microcipurile au fost introduse in pasapoarte pentru a proteja impotriva terorismului si a crimei organizate.

 

Un specialist a reusit sa cloneze cipurile de pe doua pasapoarte britanice si a introdus imagini digitale ale lui Osama ben Laden si ale unui atacator sinucigas. Cipurile manipulate au fost considerate apoi autentice de un program de citire a pasapoartelor utilizat de agentia ONU care stabileste standardele pentru aceste pasapoarte.

 

Pana acum autoritatile britanice sustineau ca cipurile falsificate vor fi depistate la controalele la frontiera, deoarece nu se vor potrivi cu codurile dintr-o baza internationala de date.

 

Doar zece dintre cele 45 de tari care elibereaza pasapoarte electronice s-au inscris in sistemul de coduri Public Key Directory (PKD).

 

In prezent zeci de milioane de pasapoarte cu microcipuri au fost emise de cele 45 de tari in speranta ca vor face calatoriile internationale mai sigure. Acestea contin un mic cip cu frecventa radio si antena, iar un cititor special electronic trimite un semnal codat catre cip, urmand ca acesta din urma sa raspunda cu datele de identitate si biometrice ale detinatorului.

 

 

Sursa: The Times

Autor: George Calinescu

2 comentarii la „Noile pasapoarte cu microcipuri se pot clona usor

  1. leo

    si daca le fac cu firewall si tot se gaseste un destept sa le cloneze

  2. hezbolah

    mah nene tehnologia e buna, dar nu au idee baietii cum sa faca softu. Cel mai bine sa faca softu la noi in tara-prienenii stiu de ce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *