Noi tool-uri Google, pentru o cautare mai buna

Google-Tools-Soft.roPe baza faptului ca utilizatorii motoarelor de cautare devin din ce in ce mai sofisticati, Google a lansat o noua lista de tehnologii de cautare menite sa ajute utilizatorii sa sorteze mai bine rezultatele cautarilor, alaturi de un nou tool care sa-i ajute sa extraga o sinteza a informatiile in locul paginilor web.

Uneltele au fost anuntate in cadrul unui eveniment numit Searchology, organizat la sediul Google din Mountain View, California si transmis pe internet.

Una dintre functiile anuntate se numeste Search Options. Aceasta este o colectie de tool-uri menite sa permita utilizatorilor sa sorteze mai bine rezultatele cautarii astfel incat sa poata manipula informatiile pe care le obtin.

De exemplu, cineva poate cauta discutii pe forum despre un anumit produs, insa este mai interesat de cele mai recente discutii. Aceasta nu este insa o intrebare usor de formulat, insa cu Search options poti cauta dupa numele produsului, poti aplica optiunea de filtrare a oricaror informatii in afara de forumuri si poti aplica apoi o optiune de a vedea doar rezultatele din ultima saptamana.

Google nu poate oferi toate aceste informatii de una singura. De aceea, compania cere autorilor de site-uri web sa adauge microformate sau standarde RDF, ambele permitand ca informatiile, precum datele de contact, sa fie automat procesate de catre software.

Compania a mai prezentat o avanpremiera a unui tool numit Google Squared.

Acest tool, spre deosebire de majoritatea motoarelor de cautare, nu extrage paginile web care contin informatiile despre interogare. In schimb, scoate informatiile de pe diferite site-uri si le prezinta intr-o maniera organizata.

Google Squared va fi lansat catre sfarsitul acestei luni, ca parte a programului Google Labs.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *