Noi solutii de protectie a datelor de la Dell

 

Dell pregateste prima solutie din industrie pentru backup si recovery D2D (disk-to-disk), Dell PowerVault DL2000, care ajuta clientii sa simplifice procesele de protectie a datelor printr-un backup cu pana la 52% mai rapid si printr-o restaurare a datelor cu 77% mai rapida fata de solutii bazate pe unitati de banda.

 Platforma integrata hardware si software, DL2000 reprezinta solutia cheie pentru backup si disaster recovery care automatizeaza si simplifica instalarea si administrarea backup-ului pe D2D in asa fel incat utilizatorul are posibilitatea de a optimiza resursele printr-o strategie de stocare pe niveluri.

Functii avansate cum ar fi arhivarea si replicarea pot fi integrate fara intreruperi pe masura ce volumul de date creste si afacerea se dezvolta.

“Companiile din EMEA se confrunta cu provocari legate de stocare, administrare si protectia datelor, volumul acestora crescand exponential odata cu cresterea afacerii” spunea Robin Kuepers, Sef Departament stocare Dell EMEA. “Abilitatea managerilor IT de a ruta task-uri in mod automat este esentiala pentru simplificarea mediului de stocare. Prin DL2000 companiile au acum acces la o solutie inteligenta de administrare a datelor care automatizeaza procesele de backup si restaurare, fapt ce reduce atat timpul alocat acestor procese cat si bugetul.”

Dell PowerVault DL2000 furnizeaza pana la 144TB spatiu pe disc si se adreseaza companiilor mici si medii care au nevoie de solutii simple si necostisitoare pentru protectia datelor. Prin folosirea solutiei D2D se elimina configurarea RAID-ului (Redundant Array of Independent Disks) sau alocarea LUN-urilor (Logical Unit Numbers) la sistemul de stocare pentru ca previzionarile la DL2000 se fac automat si dinamic. In plus, capacitatea de stocare poate fi marita fara ca utilizatorul sa fie nevoit sa reconfigureze sau sa seteze echipamentul. Cand se utilizeaza in combinatie cu Dell PowerVault TL2000, TL4000, sau ML6000 libraria de benzi, DL2000 poate oferi toate avantajele backup-ului pe disc pentru restaurarea rapida si securitatea data prin stocare pe banda.

Daca utilizatorul opteaza pentru software-ul CommVault Simpana va avea la dispozitie o consola de administrare centralizata pentru setarea task-urilor de backup si a politicilor de monitorizare si intretinere a sistemului pentru un numar mare de servere locale sau remote, fizice sau virtuale. Restaurarea granulara intr-un singur pas combina performantele restaurarii datelor cu politicile de protectie ale aplicatiei CommVault® Simpana®, pentru a furniza o restaurare cu pana la 77% mai rapida. Capabilitatile de management includ deduplicarea datelor, protectia distribuita pentru disaster recovery, backup complet sintetic si agenti de arhivare a fisierelor si a mesajelor electronice de tip E-mail.

Daca utilizatorul opteaza pentru Symantec Backup Exec va avea la dispozitie o consola de management care elimina instalarea si configurarea manuala, iar timpul necesar setarii si initializarii echipamentului va fi mai mic de 20 de minute. Transferul de la backup-ul pe disc la cel pe banda se va poate face fara intrerupere de la aceeasi consola de management, la o alta locatie conform planului de restaurare a datelor intr-o alta locatie pe unitati de banda Dell PowerVault. In plus, echipamentul furnizeaza functii avansate pentru protectia continua a datelor pentru aplicatii precum Exchange, SQL si File server, pentru protectia masinilor virtuale VMwareTM si Microsoft si restaurarea de tip granular folosind tehnologia Glanular Recovery care permite backup-ul intr-un singur pas, pe aplicatie sau pe system, pentru Exchange, SharePoint, Active Directory, Microsoft Windows Server 2008 Hyper-V si VMware ESX, dar si restaurarea la nivel de fisier cum ar fi mesageria Exchange, documente SharePoint sau fisiere si directoare.

Dell PowerVault DL2000 simplifica backup-ul si restaurarea disk-to-disk printr-o solutie integrata, rapida si accesibila.

 

 

Autor: George Calinescu

Sursa: www.genesys.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *