Noi detalii despre Microsoft SQL Server: Kilimanjaro

 

Microsoft a anuntat detalii despre noua lansare SQL Server. Cu numele de cod Kilimajaro, baza de date server nu va fi disponibila decat in 2010.

Analista companiei Ovum, Helena Schwenk a spus, “Kilimajaro este o lansarea ambitioasa din doua motive. In primul rand, reprezinta o tranzitie mai hotarata catre implementarile enterprise, fiind mult mai competitiva in concurenta cu IBM, Oracle si SAP. In al doilea rand, si probabil mult mai interesant, este ca aceasta pune un accent mai mare pe nevoile utilizatorilor finali prin combinarea capcitatilor SQL Server cu omniprezentul Excel”.

Desi Excel este un tool business inteligence universal, are anumite limitari tehnice care il impiedica sa fie un tool complet de raportare si analiza, a spus aceasta. “Viitoarea versiune a SQL Server rezolva aceste limitari”, a adaugat Schwenk.

Kilimanjaro este de fapt o partea a efortului tri-directional al Microsoft pe piata business inteligence.

In primul rand, compania a introdus functii de auto-raportare in Kilimajaro. In al doilea rand, a anuntat noi capabilitati de auto-analiza, care poarta numele de cod Project Gemini. Si nu in ultimul rand, compania intentioneaza sa furnizeze o functionalitate datawarehousing avansata in cadrul unui proiect cu numele de cod Madison.

 

 

Autor: Mihaela Radulescu

Sursa: www.computerweekly.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *