Muzica la difuzoare stereo din hartie

Flexpeaker-Soft.roCercetatori taiwanezi au realizat ceea ce se pare a fi o noua revoluti in procesul de fabricatie al difuzoarelor. Acestia su realizat difuzoare audio in hartie, fapt care va condce la producerea de difuzoare ieftine pentru dispozitive subtiri.

Inginerii de la Taiwan Industrial Research Institute (ITRI) au produs deja role de hartie cu difuzoare audio stereo si au declarat ca produsele vor fi folosite in masini, de anul viitor.

Acestia planuiesc sa introduca noua tehnologie la o expozitie mare din Taipei, unde isi propun sa desfaca un banner cat trei etaje care poate reda melodii.

“Multe companii sunt interesate de acest produs,” a declarat Chen Ming-daw, cercetator la ITRI.

Produsul este denumit Flexpeaker datorita modului in care poate fi rulat asemeni hartiei normale.

Scopul cercetatorilor este acela de a putea produce in masa, difuzoare de dimensiunea unui poster (A2 sau 60cm pe 44cm) care sa coste doar 20 de dolari.

Prin aceasta tehnologie, producatorii de filme vor putea sa afiseze postere cu un fundal muzical cand trece cineva prin fata lor.

Difuzoarele sunt realizate prin inghesuirea unor electrozi subtiri, care primesc semnale audio, si a unei diafragme prepolarizate, in structura hartiei. Un adaptor special Flexpeaker aflat intre MP3 player si difuzor este folosit pentru a rula muzica in difuzor.

In iulie, grupul de cercetatori va demonstra primele difuzoare audio Bluetooth, care vor elimina nevoia folosiri cablurilor, a declarat Liou Chang-ho, manager de proiect pentru initiativa Flexpeaker.

O limitare a Flexpeaker vine din faptul ca nu pot reproduce foarte bine sunete cu frecvente cuprinse intre 500Hz si 20KHz.

 

 

Un comentariu la „Muzica la difuzoare stereo din hartie

  1. razvan

    daca intre 500 si 20 khz nu stiu sa reproduca inseamna ca o sa fie bass si… cam atat 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *