Motorul de cautare pe Internet cu inteligenta artificiala

Wolfram-Soft.roGoogle va trebui sa-si revizuiasca celebrele ecuatii secrete si asta din cauza ca sistemele de indexare a informatiilor si implicit cautarea pe Internet ar putea fi revolutionate prin folosirea unui nou sistem. Acesta va utiliza inteligenta artificiala in selectarea raspunsurilor, se arata in presa internationala.

Motorul de cautare va purta denumirea de Wolfram Alpha si este considerat software-ul web care “intelege” intrebarile asemenea unui om si va putea da raspunsuri exacte la acestea.

Softtul va furniza link-uri la pagini legate de intrebarea care i se pune. Acesta este realizat de inventatorul britanic Stephen Wolfram.

Defectul sistemului Wolfram Alpha este, in opinia specialistilor, acela ca, fiind creat de academicieni, are lacune la capitolul cultura populara. De exemplu, la cautarea dupa termenul “50 Cent” in perioada testelor, sistemul a confundat diviziunea monedei americane cu numele cunoscutului artist rap. Din acest motiv, se anticipeaza ca Wolfram Alpha nu va fi, deocamdata, un concurent redutabil pentru Google.

Wolfram lucreaza la rezolvarea acestei probleme si spune ca se gandeste sa foloseasca, pentru a elimina ambiguitatile la cautare, tehnologia pe care se bazeaza Wikipedia, respectiv indexul de popularitate, care sa spuna domeniile de interes pentru utilizatorii internetului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *