Monitorizarea GPS creste in detrimentul navigatiei

Compania Arobs Transilvania, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de software pentru aplicatii mobile si distribuitori de echipamente GPS, a vandut in primul trimestru cu 50% mai multe produse de monitorizare si localizare a flotei auto, dar a inregistrat scaderi la sistemele de navigatie prin GPS, scoase de contextul economic curent dintre prioritatile cumparatorilor, potrivit oficialilor companiei.

Cresterea in domeniul solutiilor software ne arata inca o data ca firmele romanesti investesc, de regula, in solutii software de optimizare a activitatilor sau de supervizare fiind printre cele mai cautate.

Avem si scaderi fata de anul trecut, in zona de distributie de sisteme GPS, percepute ca niste gadgeturi, pe fondul unei erodari a preturilor si al cresterii concurentei, precum si al cresterii pirateriei de soft de navigatie si harti de tip IGo. La aplicatiile software pentru agentiile de turism am constatat o stare de expectativa. Agentiile, pe fondul nesigurantei sezonului de vara, au redus investitiile in solutiile de IT”, afirma Voicu Oprean, director general Aerobs.

Compania estima o cifra de afaceri aferenta anului 2008 de opt milioane de euro, in crestere fata de cele cinci milioane de euro raportate pentru anul 2007.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *