Milioane de URL-uri de pe Cli.gs au fost atacate de hackerii

Redirectionare link-uriOficialii serviciului de prescurtare a adreselor de internet Cli.gs au declarat ca un hacker a reusit sa modifice peste 2,2 milioane de link-uri URL, asta dupa ce a exploatat o bresa descoperita in software de securitate.

Serviciul Cli.gs transforma URL-urile foarte lungi in adrese de internet scurte, care astfel vor putea fi mult mai usor folosite in e-mailuri, mesaje instant sau alte tipuri de mesaje.

Conform Cli.gs, acest atac nu a vizat afectarea utilizatorilor. Potrivit companiei de securitate IT Sophos, link-urile modificate trimiteau vizitatorii care le accesau catre un blog al Orange County Register, postat in hashtag-urile portalului Twitter.

Temporar, pana la inchiderea bresei de securitate descoperite, editarea de clig-uri (link-uri prescurtate) a fost suspendata, au anuntat responsabilii companiei Cligs, care au precizat totodata ca, in cel mai scurt timp, adresele modificate vor fi reincarcate de pe serverele de  backup.

Masuri de protectie impotriva acestui gen de atacuri au fost adoptate recent de mai multi dezvoltatorii de software-uri de navigare pe Internet, printre care si Firefox, care in prezent dispune de add-on-ul LongURL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *