Microsoft va oferi suport pentru Windows XP pana in 2014

Utilizatorii vor avea suport pentru Windows XP pana in 2014 si vor putea chiar sa si achizitioneze acest sistem de operare dupa 30 iunie, dar intr-un mod indirect.

Intr-o masura fara precedent, Microsoft a anuntat ca va oferi suport pentru Windows XP pana in 2014, cand se vor implini 13 ani de la lansarea acestuia.

Masura a fost anuntata intr-o scrisoare trimisa de Microsoft catre clientii sai, care reconfirma totodata faptul ca vanzarile de licente Windows XP vor inceta la sfarsitul acestei luni. Suportul extins pana in aprilie 2014 presupune update-uri de securitate si rezolvarea bugurilor critice din XP. Decizia de a extinde perioada de suport pentru XP este una normala, avand in vedere reticenta utilizatorilor de a trece la Vista.

Lucrurile merg pana intr-acolo incat Microsoft promoveaza un program care permite utilizatorilor sa downgradeze Vista la XP printr-o chichita ascunsa in termenii licentei oferite pentru Windows. In aceasta se specifica faptul ca orice client care achizitioneaza o copie de Windows poate instala si rula o versiune anterioara fara costuri suplimentare.

Aceasta se pare ca va fi si metoda prin care clientii vor putea achizitiona in continuare Windows XP dupa data de 30 iunie: cumperi o licenta Vista, e drept, mai scumpa, si downgradezi la XP.

Dupa cum se stie, dupa 30 iunie, Windows XP va fi oficial disponibil direct doar pentru laptop-urile si desktop-urile low-cost.

Sursa: Information Week

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *