Microsoft si Novell isi extind acordul

 

Companiile Microsoft si Novell isi extind acordul de interoperabilitate pentru a lega mai strans Windows cu Novell Suse Linux in mediul enterprise.

 

Microsoft a declarat ca extinderea acordului – inceput in 2006 – va insemna o legatura mai puternica intre open source si software-le proprietate, pentru a oferi interoperabilitate si siguranta privind proprietatea intelectuala organizatiilor care opereaza medii IT mixte.

 

Acordul se concentreaza pe programele imbunatatite de la Novell pentru a furniza tool-uri, suport, training si resurse clientilor care doresc o platforma Linux enterprise-class si, mai ales, sa le ofere o solutie optima de interoperabilitate intre Microsoft Windows Server si Suse Linux Enterprise Server.

 

De asemenea, acordul prevede si angajamentul Microsoft de a achizitiona certificate in valoare de 50 milioane lire sterline pe care clientii sai sa le poata folosi pentru amortiza extinderea suportului de la Novell, care include suport Suse Linux Enterprise Server si suport pentru trecerea la platforma Linux enterprise-class.

 

Investitiile vor avea efect incepand cu 1 noimebrie.

 

Printre clientii care utilizeaza deja programul de integrare Windows/Novell Linux se afla Wall-Mart Stores, HSBC, Renault, Southwest Airlines si BMW.

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor: George Calinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *