Microsoft si-a retras oferta de achizitie pentru Yahoo

Microsoft Corp. si-a retras oferta de 46 de miliarde de dolari de achizitionare a Yahoo si a anuntat ca nu va incerca o preluare ostila, informeaza CNN.
Cele doua companii se pare ca nu a cazut de acord asupra pretului tranzactiei, cu toate ca Microsoft a ridicat oferta la 33 de dolari per actiune Yahoo, cu 5 miliarde de dolari mai mult fata de oferta din luna ianuarie.

Reprezentanţii Yahoo au declarat că oferta de 42,3 miliarde de dolari nu se ridica la valoarea reală a grupului.

“Dupa o cercetare atenta, credem ca pretentiile formulate de Yahoo nu au niciun fel de logica pentru noi”, a declarat CEO-ul Microsoft, Steve Ballmer.

“Avem o echipa talentata si un plan viabil de a ne creste business-ul prin noi servicii inovative si tranzactii strategice cu alti parteneri de business”, a mai afirmat Ballmer in scrisoarea sa. “Desi Yahoo ne-ar fi accelerat aceasta strategie, sunt increzator ca putem continua si singuri sa avansam catre obiectivele pe care le avem.”

Ballmer a facut referiri dure, criticand alianta dintre Yahoo si Google prin care Yahoo acceptase sa includa pe site-urile sale reclame din sistemul AdSense de la Google, declarand ca acest lucru nu este daunator numai Yahoo, ci si pentru intreaga industrie online de advertising.

Microsoft si-a prezentat intentiile de achizitionare a grupului Yahoo!, pe 30 ianuarie la doar doua zile dupa ce portalul de Internet anuntase rezultate slabe pentru ultimul trimestru din 2007.

Oferta Microsoft a fost facuta cu scopul de a concura cu liderul mondial in domeniu, Google.

sursa: CNN, Microsoft, Engadget

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *