Microsoft se sufoca sub propria greutate

Era de asteptat ca odaca cu venirea crizei economice, giganti ca Microsoft sa fie atinsi destul de bine. In cazul acestora efectele nu se vad imediat, deoarece mai au in derulare proiecte si isi mai consuma din rezerve. Dar acestea se duc imediat si companiile de acest tip tind sa fie coplesite imediat de costurile imense de administrare.

Iata ca a venit si randul Microsoft, acesta trimitand notificari catre 3.000 de angajati, anuntandu-i ca isi vor pierde locurile de munca.

Compania anuntase ca va disponibiliza 5.000 de angajati in urmatoarele 18 luni. Pana acum au fost concediati 1.400 de angajati. In notificarea trimisa angajatilor, Steve Ballmer, directorul executiv al grupului, a lasat sa se inteleaga ca astfel de masuri nu sunt excluse in viitor.

Un senator american a cerut companiei sa renunte in primul rand la strainii care au viza de munca si nu la americani, ceea ce i-ar putea afecta pe numerosii romani care lucreaza in aceasta societate. Microsoft Corp a anuntat ca nu va favoriza angajatii americani sau straini, in contextul in care va disponibiliza mii de persoane.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *