Microsoft organizeaza “cursa” impotriva pirateriei software

Compania Microsoft organizeaza astazi, la Bucuresti, o “cursa” impotriva pirateriei software, pe circuitul Pipera-Tunari, informeaza aceasta printr-un comunicat de presa.

Acest eveniment este sustinut de Asociatia Internationala Business Software Alliance /BSA/, Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania/UPFR/, Asociatia REACT, MPA, EA&Vivendi si Uniunea Scriitorilor.

Conform BSA, rata pirateriei software in Romania a scazut cu numai un procent, in 2007, pana la 68 la suta, in timp ce pierderile pierderile cauzate industriei de pirateria software au crescut anul trecut la 151 milioane de dolari.

Datele reprezinta concluziile celui de-al cincilea studiu anual, realizat la nivel global, cu privire la pirateria software pentru PC-uri, dat publicitatii miercuri de BSA. Studiul a avut ca esantion 108 tari si a fost realizat independent de către IDC, lider in cercetarea si analiza pietei tehnologiei informatiei.

In Europa Centrala si de Est, tarile cu cea mai mare rata a pirateriei au fost Armenia (93 la suta), Azerbaidjan (92 la suta) şi Moldova (92 la suta), iar printre tarile cu cel mai mic grad de piraterie s-au numarat Republica Ceha (39 la suta), Ungaria (42 la suta) si Slovacia (45 la suta).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *