Microsoft inclina spre o preluare ostila a Yahoo

Directorul general de la Microsoft Corp, Steve Ballmer, a declarat joi seara ca renunţarea la preluarea Yahoo ramane una din cele trei optiuni pe care Microsoft le analizeaza in prezent, precizand ca un anunt va fi făcut in scurt timp, potrivit Reuters.

Cotidianul “Wall Street Journal” a informat joi ca Microsoft inclina spre varianta unei oferte ostile de preluare, un posibil anunt pe aceasta tema fiind posibil chiar vineri. O preluare ostila ar presupune inlocuirea unul cate unul a directorilor Yahoo cu oameni de incredere ai Microsoft.

“Practic avem la dispozitie trei opţiuni. Exista optiunea acordului amiabil, cea a ofertei ostile si cea de a treia varianta este renuntarea”, a declarat Steve Ballmer. De asemenea directorul general de la Microsoft si-a informat angajatii ca grupul Yahoo este valoros ca parte a strategiei Microsoft de a depasi rivalul Google, insa exista limite cu privire la pretul pe care Microsoft este dispus sa-l plateasca. “Yahoo nu este o strategie ci este o parte a unei strategii. Stiu exact cat valorează Yahoo pentru mine si nu voi plati un cent mai mult peste ceea ce cred ca este pretul corect”, a precizat Ballmer.

Preluarea Yahoo de catre Microsoft, ii ofera acestuia din urma posibilitatea de a deveni un competitor serios pe piata de cautare online. La inceputul anului, Microsoft oferea 31 de dolari pentru fiecare actiune Yahoo.Grupul fondat de Bill Gates considera ca piata de publicitate online tinde sa fie dominata de un singur jucator, iar impreuna Microsoft si Yahoo pot sa ofere o alternativa competitiva.

sursa: Reuters, Wall Street Journal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *