Microsoft incalca regulile competitiei, conform UE

microsoft1Din nou Comisia Europeana (CE) a acuzat Microsoft ca previne competitia prin includerea sistemului de navigare pe web Internet Explorer in pachetele Windows.

Comisia Europeana a ajuns la concluzia preliminara ca Microsoft, care controleaza trei sferturi din piata mondiala de sisteme de navigare pe internet, a impiedicat intrarea in competitie a unor sisteme concurente si a incalcat reglementarile Uniunii Europene (UE), abuzand de pozitia sa dominanta.

Reprezentantii Comisiei Europene au adaugat ca Microsoft are la dispozitie opt saptamani ca sa raspunda listei de acuzatii ce a fost trimisa companiei si care ameninta sa amendeze gigantul american de software, daca descoperirile preliminare se confirma.

Microsoft a platit Comisiei amenzi ce depasesc 1 miliard de dolari. Microsoft si Uniunea Europeana s-au angajat de ani de zile intr-o disputa din cauza problemelor de competitie, iar firma americana a fost amendata de mai multe ori, ca urmare a acuzatiilor ca abuzeaza de faptul ca domina 95% din piata sistemelor de calculatoare personale, prin intermediul programului omniprezent Windows.

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor: Gabriel Florian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *