Microsoft data in judecata pentru un serviciu de update

xp-patchesO companie israeliana a acuzat Microsoft  de utilizarea tehnologiilor sale in componente cheie ale Windows Update. Aceasta sustine ca BITS, o parte cheie a serviciului si software-ului de update al Microsoft, incalca patru patente ale sale.

BITS a fost lansat in 2001 in Windows XP si este inclus si in Windows Vista, Server 2003 si Server 2008. Acesta este un serviciu file-transfer care poate regla vitezele pentru a nu afecta alte miezuri de retea.

In prezent, BITS este o parte cheie a Windows Update, Windows Server Update Services si alte produse de update si patching ale Microsoft.

In 2007, ca parte a Vista, Microsoft a updatat BITS la Versiunea 3.0, adaugand functii peer-to-peer care permit PC-urilor din acelasi subnet sa transfere fisiere la si de la perechi.

BackWeb sustine ca BITS incalca patru din patentele sale, cele mai vechi acordate de catre US Patent and Trademark Office in 1999 si cele mai noi acordate in 2003.

Cele patru patente, acopera ceea ce compania spune ca este o tehnologie “pentru distribuirea pachetelor de date intr-o retea hibrida peer-to-peer”.

BackWeb a cerut curtii sa oblige Microsoft sa inceteze sa mai incalce patentele sale si sa tripleze daunele deoarece Microsoft a stiut ca abuza de patentele BackWeb atunci cand a creat BITS.

Pana in prezent Microsoft a refuzat sa faca orice comentariu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *