MessageLabs va fi cumparat de Symantec

 

Symantec Corp. va plati 695 milioane $ pentru MessageLabs Group Ltd., un vanzator care ofera un serviciu gazduit de filtrare spam si a traficului Web.

MessageLabs ofera serviciile sale pe baza de abonament lunar. Filtrarea este efectuata in cele 14 centre de date ale companiei localizate in intreaga lume, un tip de computing cunoscut ca “software as a service” sau cloud computing. De asemenea, poate ruta traficul web al unei companii prin filtrele sale pentru a bloca website-urile potential periculoase, precum si pentru a scana mesajele instant.

Ofertele software-as-a-service au crescut in popularitate in randul companiilor deoarece administratorii IT nu mai trebuie sa instaleze upgrade-urile software si sa asigure mentenanta. Abonatii MessageLabs transfera astfel gestionarea securitatii e-mail si a traficului web catre compania MessageLabs si nu mai trebuie sa instaleze echipament on-site.

Achizitia MessageLabs ii ofera companiei Symantec o oferta alternativa de securitate email pe langa Brightmail, software-ul antivirus si antispam propriu. Symantec a cumparat Brightmail in 2004.

MessageLabs detine o cota de 29.7% din piata serviciilor de securitate gazduite, urmata de Google care detine Postini Inc. cu o cota de 18.7% si Microsoft Corp. cu 8.7%, potrivit Symantec. Inainte de achizitie, Symantec avea doar 1.1%.

Serviciul MessageLabs va fi integrat in Symantec Protection Network, un serviciu online de backup, restaurare de date si acces remote, lansat in aprilie 2007 pentru companii mici si mijlocii. Symatec va include Serviciile sale Protection Network in centrele de date MessageLabs.

Symantec a mai spus ca va crea un grup de dezvoltare focusat pe software ca si serviciu. Adrian Chamberlain, CEO al MessageLabs va conduce echipa si va fi subordonat lui Enrique Salem, chief operating officer al Symantec.

MessageLabs, cu sediul in Gloucester, Anglia, are aproximativ 19.000 de clienti in intreaga lume. Compania a raportat venituri de 145 milioane $ pentru anul fiscal 2008, care s-a incheiat in 31 iulie. Veniturile sunt cu 20% mai mari decat in anul fiscal 2007.

Tranzactia, estimata a se finaliza la sfarsitul lunii decembrie, este subiect de aprobare din partea regulatorilor.

 

Autor:Titu Maiorescu

Sursa: www.computerworld.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *