MCTI la Forumul de la Nisa

Secretarul de Stat pentru Tehnologia Informatiei din cadrul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zoltan Somodi, a participat miercuri la Nisa, Franta, la cea de-a 8-a editie a Forumului national al utilizarii tehnologiilor informatiei in sectorul public.

Zoltan Somodi a prezentat doua proiecte ale Romaniei in domeniul IT&C, Economia Bazata pe Cunoastere si eLicitatie.

Prin primul poiect s-au instalat Retele Electronice ale Comunitatilor Locale in 20% din mediul rural. De acest proiect au beneficiat peste 1.800.000 de locuitori din comune, sate si orase sub 30.000 de locuitori. In total, au fost informatizate 255 de sedii de primarii si de biblioteci publice, amenajate 255 de Puncte de Accces public la informatie si informatizate 502 scoli.

Cel de-al doilea proiect prezentat este eLicitatie, recunoscut la nivel international, ce permite achizitia pe cale electronica de catre institutiile publice a bunurilor utilizate in activitatea curenta. Proiectul este administrat de Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale, aflata in subordinea Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. De la inaugurarea sistemului in anul 2002, pana in prezent, acesta a produs economii in valoare de peste 200 de milioane euro pentru statul roman. De altfel, Romania se situeaza pe primul loc la nivel european din punct de vedere al procentului de transmitere pe cale electronica a anunturilor spre publicarea in Jurnalul Oficial al UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *