Localizarea telefonului furat prin Mobile Security 8.0

Lockedphone-Soft.roKaspersky lanseaza cea mai recenta versiune a softwareului de securitate, destinat telefoanelor mobile, care poate sterge datele importante printr-un sms, in caz ca telefonul a fost furat.

Un alt aspect important este localizarea acestuia, in cazul pierderii sau furtului. Caracteristica este functionala pentru dispozitivele cu GPS, prin utilizarea functiei SMS Find. Pentru a detecta telefonul, proprietarul acestuia trimite un mesaj text cu o parola catre SMS Find, primind in schimb un link ce contine coordonatele telefonului, localizate pe Google Map.

Softul mai vine cu inca o caracteristica interesanta si anume modulul SMS Watch. Daca telefonul a fost furat iar hotul il foloseste, dupa ce a scos SIM-ul din dispozitiv, proprietarul telefonului primeste un mesaj ce contine noul numar de telefon folosit de hot. Acesta poate fi folosit de autoritati la localizarea si prinderea infractorului. De asemenea, cunoscand acest numar, proprietarul poate bloca accesul la telefon sau sterge datele din memoria dispozitivului printr-un alt SMS.  Aceasta caracteristica nu era disponibila pentru versiunea 7.0 a produsului.

De asemenea, utilizatorii pot crea o lista “alba”, de contacte de la care sa accepte apelurile si mesajele si o lista “neagra”, de contacte pentru care se blocheaza orice apeluri sau mesaje.

Mobile Security 8.0 va rula pe telefoane Symbian cu OS 9.1, 9.2 si 9.3 sau pe Windows Mobile 5.0, 6.0 si 6.1 si va fi disponibil pentru descarcare pe site-ul Kaspersky din 3 iunie. Pretul pentur o licente se situeaza in jurul sumei de 30 de dolari.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *