Kingston Technology, lider pe piata memoriilor din Romania

Kingston Technology anunta rezultate financiare pozitive pentru anul 2008, concretizate intr-o crestere cu 6% a vanzarilor in comparatie cu anul anterior, pana la atingerea valorii de 10,66 milioane USD.

Cantitativ, vanzarile Kingston pe piata locala s-au cifrat in 2008 la aproximativ 930.000 de memorii, cele mai mari volume fiind obtinute pe segmentul memoriilor de tip Flash (carduri de memorie pentru telefoane mobile si pentru aparate foto video, precum si dispozitive USB), dar si pe segmentul memoriilor DRAM (Branded si ValueRAM). Cotele de piata inregistrate au fost de 25% pentru segmentul cardurilor de memorie, 25% pentru dispozitivele USB si 13% pentru memoriile DRAM.

Dupa 4 ani de prezenta in Romania, suntem incantati sa constatam o schimbare in comportamentul de cumparare al utilizatorilor, care se orienteaza tot mai mult dupa criterii de performanta si fiabilitate, preferand un produs cu nume consacrat. in consecinta, observam o aliniere a tendintelor de crestere ale business-ului local la nivelul din Europa de Est, unde am crescut cu 5,4%,” declara Pawel Smigielski, manager regional Europa de Est in cadrul Kingston Technology Europe Ltd.

Valoarea vanzarilor a crescut pe fiecare segment de business in raport cu anul precedent. Cel mai bun rezultat a fost obtinut pe segmentul memoriilor Branded – memorii 100% compatibile cu sisteme ale producatorilor internationali (ex.Acer, Dell, Fujitsu Siemens, HP, Lenovo,VAIO etc.), zona care a crescut cu 25% fata de nivelul anului 2007. De asemenea, rezultate pozitive au fost obtinute si pe segmentul dispozitivelor Flash, care s-a ridicat la 9%, la nivel similar celui regional.

 

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor:Gabriel Florian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *