Kaspersky Antivirus 2009 a fost recompensat cu premiul Gold Malware Treatment

 

Kaspersky Antivirus 2009 a primit premiul Gold Malware Treatment din partea Laboratoarelor de testare Anti-Malware, pentru rezultatele obtinute în urma testelor de eficienta în dezinfectarea computerelor deja virusate.

Testele au determinat abilitatea celor mai populare solutii antivirus de a elimina aplicatiile malware care au patruns deja în sistem, si îsi ascund urmele în spatele unor procese active. În urma rezultatelor obtinute, Kaspersky Antivirus 2009 a fost premiat cu Gold Malware Treatment Award împreuna cu alte cinci produse evaluate.

Restul participantilor, inclusiv McAfee VirusScan 2008, Eset NOD32 Antivirus 3.0 si BitDefender Antivirus 2009, nu au trecut testele cu succes, drept pentru care au fost catalogate ca fiind incapabile de a proteja calculatoarele utilizatorilor de „infectiile” active.

„O solutie antivirus moderna nu trebuie sa fie doar o unealta pentru a preveni infectarea unui calculator, ci este necesar ca aceasta sa poata dezinfecta un sistem deja virusat”, a declarat Alexander Gostev, Head of Global Research and Analysis Team al Kaspersky Lab. „Testele efectuate de Anti-Malware Test Lab demonstreaza diferentele prin care producatorii de solutii de securitate înteleg ideea unei protectii antivirus. Kaspersky Antivirus 2009 reuseste sa îmbine atât protectia proactiva, cât si abilitatea de a elimina aplicatiile malware deja existente în sistemul de operare”, a completat acesta.

Anti-Malware Test Lab au testat peste 15 produse antivirus, printre acestea numarându-se Norton Antivirus 2009, BitDefender Antivirus 2009 si Eset NOD32 Antivirus 3.0. Evaluarea solutiilor de securitate s-a desfasurat în perioada 15 septembrie – 15 octombrie 2008 si a fost utilizat un computer cu Windows XP SP3.

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor: Mircea Calinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *