JSRedir-R, cel mai raspandit cod malitios de pe net

Malware-Soft.roO noua amenintare s-a instalat deja confortabil pe web. JSRedir-R este un malware care a devansat de aproximativ sase ori „performantele” celui mai redutabil predecesor al sau (Iframe-F), JSRedir-R are o rata de difuzie pe web de o pagina nou infectata la fiecare 4,5 secunde – de circa trei ori mai mare decat cel mai bun „punctaj” inregistrat in anul 2007.

JSRedir-R face parte din categoria troienilor si este prezent pe multe site-uri oficiale cu trafic ridicat. Modul sau de actiune este unul relativ comun – odata accesate, paginile virusate permit in mod insesizabil incarcarea din terte locatii web a unor segvente de cod  malware, care ulterior sunt folosite pentru executarea unor atacuri cibernetice asupra gazdelor, precum furtul de date personale.

Potrivit unui raport al companiei Sophos, in numai sapte zile din aceasta luna, troianul JSRedir-R a reusit sa se faca responsabil de infectarea a aproximativ jumatate din numarul total de pagini web descoperite ca fiind contaminate.

 

 

Un comentariu la „JSRedir-R, cel mai raspandit cod malitios de pe net

  1. anghel diaconescu

    da, cam asa este si ar fi fost bine daca era doar una singura. tot ce recomand este un firewall bun si un antivirus cu baza de date la zi. bafta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *