Internet shopping-ul printre cele mai sigure activitati online

Online-Shopping-Soft.roCei mai multi cand aud de cumparaturi online se gandesc, pe buna dreptate, la securitatea tranzactiei. Acest lucru a devenit cel mai important motiv pentru care consumatorii britanici nu mai fac cumparaturi online, potrivit unui studiu realizat de Office of Fair Trading.

Sondajul a peste 2000 de persoane a aratat ca 23% dintre consumatorii britanici nu mai fac cumparaturi online din cauza preocuparilor de securitate.

Chiar si cei 46% care au declarat ca fac cumparaturi online au mentionat securitatea si intimitatea ca principale preocupari.

Cu toate ca aceasta problema a securitatii in randul cumparatorilor online a scazut cu 10% din 2006, 68% au declarat ca inca sunt preocupati de securitate, iar 28% au spus sunt ingrijorati din cauza intimitatii.

Preocuparile legate de securitatea shopping-ului online sunt neintemeiate, spune Ken Munro din partea companiei NCC Group.

“Utilizatorii internet sunt mult mai predispusi sa li se fure informatiile personale utilizand social networking-ul si alte site-uri decat sa le fie compromise detaliile credit card-urilor prin shopping-ul online”, a spus Munro.

O multime de rapoarte ale furnizorilor se securitate pe tema tendintelor in cybercrime arata ca cel mai popular mod prin care sunt tintite informatiile personale este infiltrarea de malware pe website-uri legitime.

Potrivit lui Munro, shopping-ul este acum cea mai sigura activitate online deoarece retailerii sunt obligati sa se conformeze Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS).

PCI DSS este un set de reguli care reglementeaza gestionarea datelor credit cardurilor si procesarea tranzactiilor. Aceste reguli au facut acum shopping-ul online mult mai robust si sigur decat a fost vreodata, a spus Munro.

In ianuarie, o organizatie de plati online din SUA a dezvaluit faptul ca o scurgere de date a expus milioane de proprietari de credit carduri fraudelor, in ciuda conformarii cu standardul PCI DSS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *