Intel va lansa primul chip Nehalem pe 17 noiembrie

 

Intel a programat lansarea primului chip Nehalem pe data de 17 noiembrie, care va fi si ziua in care mai multi producatori vor lansa computere desktop cu nou procesor.

Steve Smith, vice presedinte si director de operatiuni al grupului Intel, a declarat ca primul chip Nehalem, cu numele de cod Core i7, este un quad-core pentru desktop-urile high-end.

Analistul Rob Enderle de la fima de analiza Enderle Group a testat un desktop cu noul procesor Intel si a spus despre acesta ca este foarte rapid.

Analistul a mai notat si ca chip-ul prezinta o imbunatatire esentiala in eficienta energetica, o cerinta foarte importanta pentru computing-ul de mare performanta.

Arhitectura Nehalem presupune un procesor four-core, 45-nanometer cu un controlor de memorie integrat care elimina necesitatea unui front-side bus. Noua arhitectura este modulara si permite astfel crearea de chip-uri cu doua pana la opt miezuri.

Chip-urile Core i7 au si multithreading simultan. De asemenea, vor utiliza interconexiunea Intel QuickPath si un cache three-level.

Smith a precizat ca un chip Nehalem eight-core va fi lansat in prima jumatate a anului 2009. Cam in aceasi perioada vor fi lansate si chip-uri two-core si four-core pentru laptop-uri.

 

 

 

Sursa: www.computerworld.com

Autor: Brodoceanu Ana-Maria

Un comentariu la „Intel va lansa primul chip Nehalem pe 17 noiembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *