Infractiunea cibernetica este in crestere

Disponibilizarile din industria IT a dus se pare la cresterea infractiunilor cibernetice. Conform unui studiu intitulat ‘e-Crime 2009’, realizat de catre KPMG si AKJ Associates, 66% dintre participanti cred ca disponibilizarile din domeniul IT reprezinta o sursa de forta de munca ce se poate orienta catre sferele de interese infractionale cibernetice, iar 62% din cei care au raspuns chestionarului sunt de parere ca afacerea in care activeaza nu aloca destul timp, resurse umane si materiale pentru identificarea vulnerabilitatilor.

Jumatate dintre participantii din domeniul serviciilor financiare indica o crestere a complexitatii tehnice a atacurilor cibernetice asupra clientilor.

Nici volumul de raportare nu este mai prejos. Aceste a crescut cu 45% in conditiile in care se constata si o crestere a complexitatii solutiilor si produselor software folosite pentru infaptuirea fraudei.

Infactorii cibernetici au si preferine. Ca arii principale de interes ale infractorilor raman serviciile financiare si cele de ingrijire medicala, iar principalele cai prin care securitatea on-line este compromisa raman site-urile web infectate (63%), mesajele e-mail infectate (48%), atacul de tip ‘phising’ (48%) si retelele de ‘social engineering’ (43%).

In topul tintelor se pare ca au ramas datele confidentiale ale clientilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *