IDC a clasat Business Object in topul furnizorilor de solutii business software

Analistii de cercetare ai IDC au clasat Business Objects pe primul loc in topul furnizorilor de instrumente BI, cu o cota de piata de 14,2 procente, impreuna cu SAP compania conduce pe piata cu un procent de 19,2, se arata intrun comunicat de presa al companiei.

Analiza de piata cu titlul:“Pe plan mondial Business Intelligence Tools 2007 aduc in prim plan: interogarea, raportarea, analiza si stabilitatea avansata a pietei in fata fluctuatiilor economice” precizeaza ca Business Objects detine suprematia cotelor de piata si a veniturilor si admite ca BI ramane una din investiile de top ale companiilor la nivel global.

“Raportul instrumentelor BI al IDC pe 2007 marcheaza cel de-al optulea an in care Business Objects este clasat ca lider de piata al vanzarilor in domeniul software” a spus Dan Vesset, vice-presedinte de analiza si cercetare a afacerilor, IDC. “Acest raport a fost concentrat pe instrumentele BI, excluzand veniturile inregistrate de Business Objects din segmente de piata similare cum ar fi solutiile de integrare a datelor sau aplicatiile de performance management. Instrumentele si aplicatiile aditionale permit clientilor Business Objects sa isi extinda analiza structurala a afacerii in totalitate cu soft-uri aditionale procurate de la acelasi furnizor. Combinat cu tehnologia de platforma SAP NetWeaver, Business Objects ofera utilizatorilor intelegerea afacerii – indiferent daca acestia sunt sau nu clienti ai SAP.”

Potrivit raportului IDC, Business Objects a atins recordul si ca primul furnizor de BI ce a atins o cota a veniturilor de un miliard de dolari. Business Objects a atins acest prag prin intermediul clientilor care au adoptat platforma BusinessObjects XI , dar si datorita extinderii ofertelor de analiza a afacerilor pe piata software. In plus, compania si-a extins portofoliul de produse achizitionand Cartesis pentru management financiar, Inxight pentru analize de continut si Fuzzy Informatik pentru managementul calitatii datelor.

“La Business Objects, misiunea noastra este de a schimba modul in care lumea lucreaza conectand oameni, informatii si afaceri.” a spus Marge Breya, director general si vice-presedinte executiv Business Intelligence Platform, Business Objects, o companie SAP.

In 2008, Business Objects a lansat deja cea mai mare platforma din istoria companiei devenind primul furnizor ce cumuleaza intr-un singur produs solutii de integrare a datelor si managementul calitatii datelor.

De asemenea, raportul IDC precizeaza ca introducerea SAP NetWeaver Business Intelligence Accelerator a contribuit la intarirea puterii de ofertare si a mentinerii pozitiei fruntase in clasament, la fel ca si abilitatile de data warehousing. SAP si Business Objects au fost listate separat in rportul pe 2007 BI Tools al IDC deoarece fuziunea celor doua companii s-a concretizat in Ianuarie 2008. In raportul pe 2008 SAP si Business Objects vor aparea sub forma unei singure companii.

Business Objects este principala companie de software pentru informatii de afaceri (BI – business intelligence). Cu peste 30.000 de clienti in intreaga lume, inclusiv peste 80% din grupul Fortune 500, Business Objects ajuta organizatiile sa-si formeze o mai buna perspectiva a afacerii proprii, sa-si imbunatateasca procesul decizional si sa optimizeze performanta intreprinderii.

Sursa: Soft.ro

Autor: Gabriel Florian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *