IBM lanseaza Bluehouse – Facebook pentru companii

 

IBM a deschis usa online pentru un serviciu care combina unele din cele mai bune functii ale social networking-ului cu tool-uri business-collaboration.

Produsul software-as-a-service (SaaS) Bluehouse este gratuit pe perioada de testare beta. Dupa ce se va termina testarea in urmatoarele cateva luni, vor fi introduse taxe de abonament, despre care IBM nu a dezavluit inca niciun detaliu.

Bluehouse combina o paleta familiara de tool-uri de colaborarare, cuprinzand instant messaging, Web conferencing, document sharing, profile, director si tool-uri pentru a construi retele de comunitati business – toate furnizate prin intermediul unei platforme cloud.

Facebook este utilizat in prezent de unele firme pentru colaborare business. La fel ca si Facebook, Bluehouse va permite utilizatorilor sa creeze rapid un spatiu colaborativ, dar spre deosebire de Facebook, acesta are functii de management pentru a asigura intimitatea si alte metode de control dorite de companii, a specificat Sean Poulley, vice presedeunte al serviciilor online de colaborare IBM.

Bluehouse este parte a unei initiative mai extinse de servicii cloud a IBM care include si ajutarea dezvoltatorilor software independenti pentru a-si transforma aplicatiile in servicii SaaS.

La un nivel extins, IBM dezvolta SaaS si servicii cloud si colaboreaza cu Google. In iulie, Hewlett-Packard, Intel si Yahoo au anuntat propriul efort in colaborare.

Adam Burrell, senior technologist la o firma de servicii financiare a evaluat Bluehouse. El utilizeaza deja tool-uri SaaS, in particular Google Apps, si considera ca Bluehouse va simplifica pentru terti colaborarea.

 

Autor: George Calinescu

Sursa: www.computerworld.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *