IBM dezvolta sisteme pentru managementul traficului urban

Universitatea din Kyoto si laboratorul de cercetare al IBM din Tokyo au colaborat pentru realizarea unui sistem care simuleaza situatii intalnite in transportul urban, pentru a prezice ce se va intampla daca ar fi construita o noua cladire in zona, informeaza un comunicat al IBM.

“Desi au mai fost dezvoltate pentru simulari sisteme similare bazate pe diversi factori, acest nou sistem dezvoltat de IBM si Universitatea din Kyoto este primul sistem de simulare de acest gen. Se va adresa problemei tot mai acute a congestiei traficului, prin implementarea unor noi masuri de transport, cum ar fi schimbarea tranzitului de masa oferind mai multe trenuri si autobuze, optimizand rutele importante de trafic, planuind reducerea blocajelor si alte solutii pe termen lung pentru intreaga arie metropolitana a orasului Kyoto”, se arata in comunicat.

In octombrie 2007, biroul de planificare a traficului urban din Kyoto a emis o regula reala de trafic pentru centrul orasului Kyoto, unde coexista sirurile traditionale de case si cele mai aglomerate strazi din oras. Primaria orasului Kyoto doreste sa transforme acest oras pentru a fi “colindat pe jos cu placere”, schimband prioritatile de la automobile la sistemele de transport public si la pietonii care vor aprecia sarmul acestui oras, mai precizeaza reprezentantii IBM.

Sursa: IBM ( www.ibm.com )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *