HP si Microsoft in parteneriat

HP si Microsoft au anuntat, in cadrul Interop Las Vegas 2009, un parteneriat strategic pe patru ani, in cardul unei initiative globale de a livra solutii end-to-end unificate si colabortative.Ca si parte a parteneriatului lor, cele doua companii vor investi circa 180 milioane de dolari in dezvoltarea de produse, servicii profesioniste, actiuni de unificare a proceselor de vanzari si marketing, astfel incat sa asigure organizatiilor costuri mai scazute si o imbunatatire a productivitatii.

Parteneriatul este extrem de important, mai ales pentru diviziile TSG si ProCurve ale HP.

Solutiile, care doresc sa acopere domeniile software, hardware, retelistica si servicii, vor permite clientilor sa imbunatateasca randamentul afacerii si sa reduca semnificativ costurile cu transportul, cu telecomunicatiile si exploatarea IT. HP si Microsoft planuiesc, de asemenea, sa ofere clientilor posibilitatea de gestionare a infrastructurii IT si de comunicatii intr-un mod mai eficient.

Cererea de unificare a tehnologiilor de comunicatii si colaborare creste rapid. Conform unui raport independent, oferit de Forester Research, in prezent 84% din intreprinderile din nordul Americii si Europa evalueaza, testeaza sau pun in aplicare solutii de comunicare si colaborare. Prin urmare, se asteapta o crestere a pietei cu o rata de 35,9% in 2015. HP si Microsoft au aceeasi viziune in ceea ce priveste solutiile pentru cresterea productivitatii afacerii, solutii construite pe platforme deschise, bazate pe software, care lucreaza cu aplicatiile si sistemele pe care oamenii le cunosc si stiu sa le foloseasca.

Parteneriatul intre HP si Microsoft se va concretiza prin urmatoarele: crearea unor echipe comune care sa colaboreze la dezvoltarea produselor si serviciilor Microsoft Office SharePoint Server, Microsoft Exchange Server si Microsoft Office Communications Server, precum si la produsele de retea HP ProCurve; obtinerea de catre HP a calificarii Microsoft Unified Communications pentru calculatorul business HP dx9000 TouchSmart, o serie de smartphone-uri si pentru telefoane fixe care folosesc solutii PI. De asemenea, solutia de optimizare HP Business Technology va oferi suport pentru Optimization Microsoft Office Communications Server

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *