GTA 4 – vanzari record in prima saptamana

In prima sapatamana de la lansarea jocului de actiune “Grand Theft Auto 4”, Take-Two Interactive Software Inc a încasat, la nivel global, peste 500 milioane dolari.

Rezultatele confirma ceea ce compania a anunţat miercuri, ca aceasta lansare va deveni unul dintre cele mai avantajoase evenimente media din istorie.

Compania de software, care se confruntă cu o oferta de preluare din partea concurentului Electronic Arts Inc, a anuntat că a vândut la lansarea din 29 aprilie aproximativ 6 milioane de unitati in aceasta saptamână, si 3,6 milioane de unitati la nivel global.

Lanturile de retail, precum GameStop Corp si Best Buz Cp Inc au comandat GTA 4 – care a primit pana in prezent doar calificative foarte bune – cu cateva saptamani in avans.

Vanzarile din prima saptamana a jocului Grand Theft Auto, considerat a fi o capodopera la fel de violenta si de satirica precum “Nasul”, a depasit recordul de 400 milioane dolari, inregistrat de “Halo 3” lansat anul trecut de Microsoft Corp.

“Performantele din prima saptamana ale Grand Theft Auto IV reprezinta cea mai mare lansare din istoria media si noi considerăam ca aceste statistici ale vanzarilor cu amanuntul depasesc orice lansare de film sau album muzical de pana in prezent”, a declarat presedintele companiei Take-Two, Strauss Zelnick.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *