Grecii vor vinde actiuni OTE catre Deutsche Telekom

Ministrul de finante al greciei a anuntat ca s-a ajuns la un acord privind vanzarea unei participatiuni detinute de statul elen in grupul OTE, catre compania de telecomunicatii Deutsche Telekom, informeaza Reuters.

Daca acest acord va trece si de parlamentul elen, atunci Deutsche Telekom va cumpara trei procente din actiunile detinute de statul elen la OTE la care se va adauga un pachet de 20 de procente din acaiunile OTE ce vor fi achizitionate de la compania Marfin Investments pentru 2,5 miliarde de euro sau 26 de euro pe actiune.

Deutsche Telekom, care a anuntat luna trecuta pierderi de 757 milioane euro in trimestrul patru 2007, este in căutarea unor oportunitati de crestere pe masura ce numarul abonatilor la serviciile de telefonie fixa din Germania incepe sa scada si competitia de pe piata de telefonie mobila din SUA se intensifica.

OTE este cel mai mare grup de telecomunicatii din Grecia, cu peste 15 milioane de clienţi la serviciile de telefonie mobila pe pietele din Grecia, Romania, Bulgaria, Albania si Macedonia.

Sursa: Reuters

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *