Google va ajuta sa traduceti mai usor textele

Google-Translate-Soft.roGoogle a lansat un toolkit pentru traduceri ce combina tehnologia de traducere automata a companiei cu unelte online de editare manuala a continutului.

Google Translate, a permis utilizatorilor sa citeasca si sa traduca siteurile Web intr-o varietate de limbi. Noul toolkit pentru traduceri se adreseaza utilizatorilor ce vor sa editeze si sa adapteze textul tradus, iar apoi au intentia sa-l publice sau distribuie, a declarat Prasad Ram, cercetator la Google India R&D.

Tehnologia statistica de traducere automata Google este instruita cu ajutorul unor fluxuri de text paralele (atat in limba initiala, cat si in limba dorita pentru traducere). Editarea textului tradus de masina de catre utilizatorii toolkitului va ajuta la instruirea tehnologiei de traducere a masinii pentru un grad mai mare de acuratete, a declarat Ram.

In loc sa recreezi continut in limbile locale, Google Translate si Translator Toolkit permit utilizatorilor sa adapteze continutul deja existent, a declarat Ram.

Traducatorii profesionisti pot, de asemenea, sa incarace fisiere personale in toolkit si sa foloseasca toolkitul Google, care include un glosar si un dictionar, printre alte caracteristici, a declarat Galvez. Fisierul local si traducerea pot fi pastrate confidentiale, a adaugat acesta.

O baza de date a traducerilor memorate din toolkit cauta fraze similare prin traducerile anterioare, a declarat Ram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *