Google sustine acuzatiile CE impotriva Microsoft

Compania Google a anuntat ca sustine acuzatiile antitrust ale Comisiei Europene (CE) impotriva Microsoft, referitoare la includerea browserului Internet Explorer in sistemul de operare Windows.

“Google considera ca piata programelor de navigare pe Internet este in mare parte inchisa concurentei, ceea ce franeaza inovatiile de care ar beneficia utilizatorii”, a declarat Sundar Pichai, vicepresedintele Google pentru managementul produselor.

In 2008, Google a lansat browserul Chrome, care a atras insa o cota de piata redusa.

Prin sustinerea cazului Comisiei Europene impotriva Microsoft, Google se alatura fundatiei Mozilla, producatorul browserului Firefox, si companiei norvegiene Opera.

Executivul UE a lansat, in ianuarie, acuzatii oficiale impotriva Microsoft, pentru faptul ca s-a folosit abuziv de pozitia dominanta pe piata pentru a include browserul Internet Explorer in sistemul de operare Windows, instalat pe 95% din computerele personale la nivel mondial.

Daca CE va avea succes, grupul Microsoft ar putea fi amendat si obligat sa renunte la includerea browserului in sistemul de operare.

Google concureaza cu Microsoft pe mai multe piete, inclusiv pe segmentul motoarelor de cautare online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *