Google nu mai poate folosi marca Gmail in Germania

De vineri, utilizatorii germani de Gmail si cei care calatoresc in Germania sunt intampinati cu urmatorul mesaj: „Nu va putem oferi serviciul sub numele Gmail, in Germania, ci ne numim Google Mail, aici. Daca, insa, calatoriti in Germania, va puteti accesa contul la adresa http://mail.google.com. In plus, am fi vrut sa punem link pe URL-ul de mai sus, dar nu ni s-a permis nici acest lucru”.

Omul de afaceri german Giersch a inceput sa foloseasca numele G-mail in 2000, pentru a-si eticheta propriul serviciu de mesagerie „G-mail…und die Post geht richtig ab”. Google nu a lansat serviciul de mail decât in 2004.

Google a apreciat ca ar putea recapata numele, dar in 2006, o instanta districtuala din Hamburg, i-a dat castig de cauza lui Giersch si le-a ordonat celor de la Google sa indeparteze toate referintele la Gmail din serviciul sau de mail pentru Germania.

In cele din urma, instantele germane au decis sa le interzica celor de la Google sa mai foloseasca marca Gmail, motiv pentru care compania nu a mai reusit sa rezerve termenul „Gmail”, ca marca europeana.

Google sustine ca serviciul, in sine, nu a fost afectat.

Sursa: The Register

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *