Google din nou in atentia drepturilor de autor

 

Gigantul Google va insera continutul electronic al ziarelor in rezultatele cautarilor pentru serviciul sau digital book Google Book Search, o actiune care, in mod cert,  va duce catre o alta disputa copyright cu autorii continutului.

Primele reviste au fost deja adaugate site-ului. “Suntem bucurosi sa anuntam aceasta initiativa prin care vom aducem cat mai multe arhive de ziare si actualele ziare online, in parteneriatul cu editorii pentru digitalizarea milioanelor de articole dintr-o gama variata de ziare, de la New York Magazine, Popular Machanics la Ebony”, a spus Google.

Rezultatele cautarilor dupa articole din ziare vor fi insotite de reclame. Se asteapta ca veniturile din publicitate sa fie impartite cu editorii, ca o compesatie pentru utilizarea articolelor lor. Insa unii autori ai acestor articole s-ar putea sa nu aprecieze intelegerea.

Recent, Google a incheiat acorduri cu un numar de autori si editori americani pe aceasta tema si, cu siguranta, vor mai urma si altele pentru acest serviciu al sau.

 

 

Sursa: www.computerweekly.com

Autor: Gabriel Florian

3 comentarii la „Google din nou in atentia drepturilor de autor

  1. Touluniossy

    Hello, I can’t understand how to add your blog in my rss reader

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *