Google data in judecata ca a furat numele Android

Android-Soft.roNu poti avea succes fara sa te inspiri din ideile altora. Se pare ca pe acest slogan lucreaza si Google, din cauza faptului ca aceasta si alte 47 corporatii internationale au fost date in judecata in Statele Unite pentru nerespectarea legii marcii inregistrate in ceea ce priveste denumirea “Android”.

Android reprezinta sistemului de operare a lui Google bazat pe Linux pentru telefoane si dispozitive mobile, lansat in noiembrie 2007.

Erich Specht, un dezvoltator de software si provider de internet, a obtinut marca inregistrata in 2002 pentru compania sa Android Data.

In octombrie 2007, Google a vrut sa inregistreze marca, insa cateva luni mai tarziu cererea i-a fost refuzata. Motivul a fost cat se poate de evident: avand in vedere ca atat Google cat si Android Data activeaza in zona de dezvoltarea software, clientii ar putea fi indusi in eroare.

Pe lista acuzatilor mai apar si China Mobile, Sprint Nextel, T-Mobile, Vodafone, Intel, Nvidia, Texas Instruments, Motorola, Samsung, Toshiba si nu numai. Prin acest proces, el vrea ca toate dispozitivele cu denumirea Android sa fie distruse si cere daune de cate 2 milioane de dolari de la fiecare companie acuzata.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *