Gmail traduce mesajele in 41 de limbi

Utilizatorii care folosesc Gmail se pot bucura de noua facilitate oferita, si anume, de traducerea mesajelor in 41 de limbi. Google a lansat un sistem de traducere pentru sistemul sau de web mail.

Sistemul este simplu de inteles si de utilizat. Utilizatorii pot scrie mesaje in limba lor materna, iar destinatarii lor le pot traduce in limbile lor materne.

Jeff Chin, Product Manager al Google Translate, a spus: “Desi sistemul nostru de traducere este destul de bun, traducerea facuta de calculator constituie o provocare si stim ca nu este perfecta. Insa, poate fi destul de utila in a oferi rapid o esenta a mesajului, in special daca primesti o multime de mesaje e-mail care nu sunt in limba ta nativa. Daca traducerea este stangace sau nu foarte corecta, te poti intoarce rapid la mesajul original facand click pe butonul “View original message link”.

Pentru activarea serviciului, utilizatorii trebuie sa intre in “settings” din Gamil, dupa care sa faca click pe tab-ul “labs” si sa activeze “message translation”.

Serviciul de traducere va rula pentru utilizatorii editiei standard fara a fi nevoie de o configurare speciala.

Insa utilizatorii editiilor premier si education vor trebui mai intai sa activeze Gmail labs din Google apps admin control panel, a specificat Chin.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *