Gmail: noi functionalitati de securitate software

Utilizatorii de Gmail isi vor putea inchide de la distanta sesiunile Gmail lasate deschise de pe alte calculatoare si vor putea vedea informatii despre ultimele accesari ale contului.

Google a anuntat o serie de functionalitati noi de securitate oferite utilizatorilor Gmail.

Pentru ca foarte multi utilizatori isi acceseaza acest cont de pe mai multe calculatoare sau device-uri si uneori uita deschise aceste sesiuni, Gmail va oferi informatii despre aceste sesiuni, locul de unde sunt deschise, si posibilitatea de a le inchide de la distanta.

Informatia de baza va apare in josul paginii web de Gmail, dupa cum se vede in imagine, cu un link catre o pagina cu mai multe detalii. Aici se pot vedea adresa IP de unde e deschisa sesiunea si tipul de acces (browser, mobil, POP3), si de aici se pot inchide de la distanta toate aceste sesiuni. De asemenea sunt oferite informatii despre ultimele accesari ale contului, utilizatorii putand verifica daca altcineva le acceseaza contul de Gmail.

Google afirma ca noile functionalitati sunt introduse odata cu ultima versiune de Gmail, dar se pare ca aceasta nu a ajuns deocamdata la toti utilizatorii, asa ca daca nu vedeti aceste informatii, nu va ingrijorati, ele vor apare in scurt timp.

Sursa: Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *