Fujitsu lanseaza pe piata serverelor lamelare, Primergy BX900

Primergy-bx900-Soft.roIn prezent Fujitsu isi propune 10% din piata serverelor x86 pana in 2010. Asta, odata cu introducerea Dynamic Cube, noua generatie de servere lamelare Primergy BX900.

Pe moment compania Fujitsu este al patrulea producator de servere x86 la nivel mondial, conform Bernhard Brandwitte, Director pentru Product Marketing x86 Server Business la Fujitsu Technology Solutions.

Pentru a-si duce la sfarsit dorinta, ei se vor baza pe patru principii fundamentale: o noua si dinamica solutie de racire, capabila sa reduca costurile energetice, imbunatatirea performantelor prin intermediul virtualizarii dinamice, oferirea unui uptime neegalat prin cresterea pragului disponibilitatii dinamice si siguranta investitiilor prin intermediul noii arhitecturi a sistemului ce ofera o scalabilitate dinamica.

Serverele au la baza procesoare Intel Xeon 5500, construite pe arhitectura Nehalem-EP, care de la lansare au stabilit mai mult de 30 de recorduri in benchmarkuri, conform Christian Morales, Manager General EMEA, in cadrul Intel.

Primergy BX900 poate primi pana la 18 bladeuri intr-o carcasa 10U, iar patru asemenea unitati pot fi legate pentru a oferi o putere de calcul mai mare, administrarea acestora facandu-se dintr-o singura aplicatie.

Datorita noilor tehnologii de alimentare si racire dinamica, Fujitsu promite micsorarea consumului de energie cu 25%, fata de produsele similare oferite de concurenta. Pentru a sustine aceasta cifra Fujitsu se bazeaza pe conceptul Cool-Safe, care, impreuna cu surse cu o eficienta mai mare de 90% si softwareul ServerView Power Management, asigura o racire si alimentare dinamica.

Sistemele Primergy BX900 vor fi disponibile incepand cu 21 mai 2009.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *