Freescale va lansa un nou procesor pentru notebook-uri

 

Compania Freescale Semiconductor Inc. a anuntat ca va lansa un nou procesor pentru netbook-uri. Acesta este menit a concura la pret cu Intel pe piata low-cost computing.

Procesorul i.MX515 va rula pe netbook-uri, computere low-cost care ofera functii computing de baza, cum ar fi accesarea internetului si rularea aplicatiilor de productivitate.

In prezent, Intel domina piata cu procesoarele sale Atom, utilizate in netbook-uri cu preturi in jur de 299$. Freescale spera sa scada si mai mult pretul netbook-urilor pana la o valoare de 199$ cu noul sau procesor.

Freescale intentioneaza sa imbunatateasca si durata de viata a bateriei fata de cipurile Atom. Potrivit companiei, netbook-urile cu procesoare Freescale vor fi capabile sa functioneze pana la o opt ore.

Procesorul necesita mai putina energie pentru a functiona si nu necesita un ventilator pentru racire deoarece este conceput dintr-un miez utilizat in dispozitive de comunicatii precum telefoane mobile. Procesorul i.MX515 este bazat pe miezul Cortex-A8 de la ARM Ltd., care poate atinge o performanta de pana la 1GHz. Acesta suporta grafica 3D si poat reda continut video high-defnition.

 

 

Sursa: www.computerworld.com

Autor: Mihai Gradinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *