Fosta Capitala Culturala – Sibiu – are 500.000 de vizitatori on-line

 

O jumatate de milion de vizitatori on-line au accesat in prima jumatate a anului site-ul www.sibiu.ro, dupa ce in 2007 in orasul Capitala Culturala Europeana numarul turistilor s-a apropiat de cifra record de aproape un milion, a declarat, miercuri, primarul Klaus Iohannis.

 

Desi nu mai este Capitala Culturala Europeana, Sibiul atrage in continuare foarte multi turisti si nu doar virtuali. Muzeul National Brukenthal din Sibiu a avut in prima jumatate a anului mai multi vizitatori decat in aceeasi perioada a anului trecut, cand orasul a fost Capitala Culturala Europeana, a anuntat purtatoarea de cuvant a muzeului, Raluca Teodorescu.

 

In perioada ianuarie-iunie, Muzeul National Brukenthal a inregistrat 80.686 de vizitatori, cu aproape 3.000 mai multi fata de aceeasi perioada a anului trecut. Lunar, de la inceputul anului, la Brukenthal au venit peste 13.000 de vizitatori, cu o medie de peste 500 de vizitatori pe zi.

 

Cei mai multi vizitatori raman totusi cei care au acces la internet. Site-ul Primariei Municipiului Sibiu este printre primele site-uri ale unei autoritati locale din tara care ofera astfel de facilitati on-line.

 

In prezent, pe site-ul www.sibiu.ro sunt active un numar de sapte camere web care transmit imagini live din Piata Mare, Piata Mica, Piata Unirii si, mai nou, din Gradina Zoologica. Prima camera, care oferea imagini din Piata Unirii, a fost montata in anul 1998. In anul 2007, o astfel de camera a fost folosita provizoriu pentru a furniza imagini din Pavilionul 2007 in perioada in care aici functiona patinoarul. Sectiunea ‘Sibiul in direct’ a fost intotdeauna apreciata de vizitatorii site-ului Primariei Municipiului Sibiu. De la inceputul anului pana in prezent a inregistrat un numar de aproximativ 500.000 de accesari unice.

 

Datorita unui program bine pus la punct si alocarii tot mai multor resurse, astazi, Sibiul a ajuns sa fie unul dintre municipiile resedinta de judet care beneficiaza de un grad inalt de informatizare. In anul 2008, suma alocata pentru modernizarea serviciilor IT este de 2,5 milioane lei.

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor:Gabriel Florian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *