Firefox va suporta codec-uri video open-source

 

Mozilla este foarte aproape de a lansa o noua versiune a browser-ului Firefox care va putea suporta software-ul video bazat pe open-source, arata publicatia IDG News Service.

 

Urmatoarea versiune Firefox 3.1 care va fi lansata la inceputul anului viitor, si cel mai probabi va include si suport pentru un nou tag HTML, realizat special pentru a putea introduce continut video in paginile web. Firefox 3.1 va suporta si codecul video Ogg Theora.

 

Realizatorii browser-ului, au declarat ca au si inceput sa lucreze la suportul Theora si ca versiunea test a browser-ului cu aceasta noua functiune este deja lansata pe piata.

 

Fisierele video in format .AVI vor fi converitie pentru Theora folosind VLC, un server media dedicat streamin-ului fisierelor open-source.

 

Miscarea companiei Mozilla este vazuta ca o lovitura contra Microsoft, deoarece formatul OggTheora nu este suportat de catre browserul Internet Explorer 7.

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor: Gabriel Florian

2 comentarii la „Firefox va suporta codec-uri video open-source

  1. mihai j

    mai toate firmele importante de software au inceput sa o lucreze pe Microsoft. Este o companie care a inceput sa nu mai aiba respect pentru consumatori..ce sa mai vorbim de fair-play…

  2. jinx

    folosesc pentru platforma open-source, aplicatiile linux, sunt gratuite si nu trebuie sa-ti bati capul cu ele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *