Firefox 3 – record de download-uri

Noul browser Firefox 3 de la Mozilla a reusit sa ajunga in primele 24 ore de la lansare la cifra de 8,3 milioane de download-uri, cu 3 milioane mai mult decat isi propusese Mozilla. Recordul urmeaza sa fie analizat in vederea omologarii de catre Cartea Recordurilor, Mozilla asteptandu-se ca cifra oficiala sa fie ceva mai mica, dupa ce vor fi eliminate diferitele erori de contorizare.

In orice caz, un succes pentru Firefox 3, care, intr-o singura zi, reuseste sa ajunga, conform lui John Lilly, CEO-ul lui Mozilla Foundation, la o cota de piata de peste 4% din piata globala a browserelor.

Browserul a fost downloadat de utilizatori din aproximativ 200 tari, in 16 dintre acestea inregistrandu-se peste 100.000 de download-uri. In topul acestora se afla Statele Unite, Germania, Japonia si Spania. In Romania, la aceasta ora, la care numarul download-urilor a depasit 10 milioane, browserul a dost downloadat de peste 118.000 de ori.

In aceasta prima zi de la lansare, serverele Mozilla au servit 83 Terabytes de date, in perioadele de varf ajungand la 17.000 download-uri/minut, cu o rata sustinuta in rest de peste 4000 download-uri/minut.

Sursa: Mozilla

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *