Finalistii Nokia Mobile Filmmaking Awards

Nokia a anuntat ieri cei cinci finalisti ai competitiei Nokia Mobile Filmmaking Awards 2008. Materialele video realizate de acestia vor fi proiectate pe durata evenimentului Pangea Day, care va avea loc in data de 10 mai. Celor cinci finalisti li se va asigura transportul pana in Los Angeles, unde vor asista la Pangea Day, in una dintre cele sase spatii destinate transmisiilor in direct.

Evenimentul Pangea Day a fost creat de celebra realizatoare de filme documentare Jehane Noujaim, castigatoare a prestigiousului TED Prize in 2006. Jehane Noujaim si TED au creat, cu sustinerea Nokia, evenimentul Pangea Day, care isi propune sa uneasca oamenii prin puterea artei cinematografice, incurajandu-i sa vada lumea prin ochii altora.

Cei cinci finalisti ai competitiei Nokia Mobile Filmmaking Awards, care s-a desfasurat in perioada 19 martie – 30 aprilie, sunt: Pier Bardoni pentru filmul Cloud Running; Eduardo Cachucho pentru Game; Rupert Howe pentru Amazing Rainbows; Bob Calabritto pentru Smile; si Kayoom Mistry pentru Rounds All Around.

Participantii la competitie au incarcat materialele video, a cate doua minute fiecare, pe pagina dedicata Pangea Day de pe portalul Share on Ovi. Share on Ovi este un serviciu online gratuit, care faciliteaza incarcarea, gestionarea si impartasirea de continut multimedia personal prin intermediul dispozitivelor mobile, al celor de tip desktop si al altor dispozitive compatibile. Finalistii competitiei au fost selectati in urma unui vot online, de catre utilizatorii inregistrati pe site.

Toti cei cinci finalisti alesi in urma unui vot online vor primi bilete de avion pentru evenimentul de la Los Angeles. Juriul alcatuit din personalitati din domeniu – inclusiv Jehane Noujaim, Dave Stewart si altii – vor evalua scurt-metrajele inainte de transmisia live si vor alege un castigator, care va fi premiat in cadrul evenimentului Pangea Day. Pe langa excursia la Los Angeles, castigatorul va primi drept recunoastere un sejur extraordinar la Rezervatia pentru gorile Rwandan si un buget de productie pentru a putea filma experienta.

In data de 10 mai, milioane de oameni din intreaga lume, vor intra in legatura directa timp de patru ore pentru a privi transmisia live a unei serii de scurt metraje. Transmisiile vor fi insotite de comentariile prezentatoarei CNN Christiane Amanpour si a Reginei Noor a Iordaniei, precum si de concerte sustinute de invitati speciali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *