Facturarea automata a serviciilor publice

 

Informatizarea are efecte benefice asupra calitatii serviciilor de Utilitati, determinand, implicit, cresterea loialitatii si a satisfactiei consumatorilor finali

Pentru a-si consolida pozitia pe piata autohtona, dar si pentru a elimina decalajele tehnologice fata de firmele europene cu profil similar, furnizorii romani de servicii publice trebuie sa treaca testul compatibilitatii cu sistemul comunitar. In atingerea acestor obiective, un rol esential il ocupa transparenta proceselor si gradul de informatizare al furnizorilor de servicii publice.

Randamentul si eficienta operationala a companiilor din domeniul serviciilor sunt in mod direct conditionate de asimilarea, la nivelul furnizorilor, de sisteme informatice avansate.

In Romania ultimilor ani, sectorul de utilitati a parcurs pasi importanti in directia asimilarii de software si tehnologii IT avansate, ce permit operatorilor din acest sector accelerarea inovatiilor, cresterea vitezei de reacție la solicitarile clienților și obținerea unui control superior asupra proceselor.

“Avand o evolutie constant pozitiva, domeniul Utilitatilor continua sa se afle in topul industriilor cu cel mai mare potential in asimilarea de solutii informatice. Potrivit analistilor, SIVECO Romania detine 20% din totalul pietei IT pentru sectorul de Utilitati, situandu-se astfel cu consecventa in topul primilor clasati. Implicandu-se inca de la inceput in informatizarea sectorului de Utilitati publice, SIVECO Romania a proiectat si dezvoltat deja o serie de solutii operationale adaptate fiecarui tip de furnizor, fie ca ne referim la furnizarea de apa-canal, gaze naturale, apa calda si agent termic, energie electrica, salubrizare, reciclare etc.

Ne preocupa sa identificam permanent noi instrumente IT, care sa simplifice si sa fluidizeze activitatile de baza ale operatorilor din aria profesionala a Utilitatilor incluzand aici managementul facturarii, managementul contorizarii, profile de estimare a consumului, de stabilire a preturilor, management al clientilor rau platnici, instrumente de analiza si management al retelelor si multe altele”, a declarat Vasile Neacsu, Utility Cluster Manager in cadrul SIVECO Romania.

 

Solutiile informatice pentru Utilitati proiectate de specialistii SIVECO Romania faciliteaza, practic, un control optimizat al tuturor aspectelor activitatii de Utilitati. Prin regandirea infrastructurii IT din unitatile furnizoare, operatorii pot avea o imagine realista si globala asupra performantelor companiei.

“Oferta companiei noastre pentru Utilitati este reprezentata de pachetul integrat SIVECO Applications si de modulele sale specializate de Managementul Facturarii de Utilitati, Managementul Contractelor, Managementul Financiar-Contabil, Managementul Mentenantei si alte aplicatii configurate anume pentru profilul de activitate al furnizorilor din zona de Utilitati.

Prin eficientizarea proceselor interne la nivelul companiilor de Utilitati – si as aminti aici in special automatizarea operatiunilor de facturare – au efecte benefice asupra calitatii serviciilor de Utilitati, determinand, implicit, cresterea loialitatii si a satisfactiei consumatorilor finali”, a adaugat Vasile Neacsu.

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa, Orientul Mijlociu si spatiul CSI. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness atat pentru piata locala cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

In prezent, solutiile SIVECO sunt utilizate de catre beneficiari internationali din 35 de tari. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta – OMV PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau, Tiriac Air, Med Life, Com Auto Meridian, Carpatair Timisoara, URSUS Breweries etc.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor:Gabriel Florian

Un comentariu la „Facturarea automata a serviciilor publice

  1. cleo

    de ce nu se face un sistem de plata online a tuturor facturilor? Romania este tara cu cele mai multe impozite de pe glob. Eu zic ca este necesar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *