Facebook a dat de cap bresei care expunea zilele de nastere


Facebook a anuntat miercuri ca a rezolvat o vulnerabilitate care expunea zilele de nastere ale membrilor in timpul testarii versiunii beta a unui nou design pentru profile.

Facebook a fost alertata in privinta aceste brese de compania de securitate Sophos. Aceasta a mai sugerat ca ytilizatorii Facebook sa posteze zile de nastere false in locul celor reale pentru a preveni orice alta problema pe parcurs, din cauza riscului de frauda.

“Sfatul meu pentru utilizatorii Facebook ar fi, chiar daca data ta de nastere e setata pe invizibil, sa inventezi una in acest gen de gafa se va repeta”, Graham Cluley, senior consultant in tehnologie de la Sophos, a declarat. “Facebook si alte site-uri de retele sociale ar trebuii sa fie mai atente cum isi protejeaza datele membriilor, sau risca sa piarda utilizatori.”

Facebook a programat sa lanseze noul design al paginii de profiluri pentru utilizatori, in aceasta saptamana.

Intr-un studiu legat de furtul de identitate realizat anul trecut, Sophos a descoperit ca 41% dintre utilizatorii Facebook, sau mai bine zis doua persoane din cinci, sunt dispuse sa-si dezvaluie datele personale unui necunoscut.

In urma cu o luna de zile, compania a suspendat aplicatia software Top Friends, dupa ce a realizat ca aceasta dezvaluia date ale utilizatorilor pe care acestia doreau sa le tina private.

Sursa: CNET News ( www.cnet.com )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *