Exploit pentru Mac lansat de un hacker suparat pe Apple

Exploit-Soft.roPentru a atrage atentia asupra problemelor de securitate, anumiti oameni sunt dispusi sa faca mai intai rau pentru a face bine. Iata ca , un cercetator de securitate a postat cod de atac ce exploateaza o problema de securitate veche existenta in sistemul de operare Apple Mac OS X.

Exploit-ul ar putea fi folosit de hackeri pentru a rula un sistem neautorizat pe Mac si a fost postat de Landon Fuller, un cercetator de securitate din San Francisco. Codul exploateaza un bug din softwareul Java care vine impreuna cu Mac OS X. Bugul a fost reparat de creatorul Java, Sun Microsystems, pe 3 decembrie, dar Apple nu a inclus inca rezolvarea in updateurile sale software.

“Din pacate se pare ca multe probleme de securitate din Mac OS X sunt ignorate daca severitatea problemei nu este demostrata adecvat,” a scris Fuller intr-un post de pe blogul sau pentru a descrie problema. “Datorita faptului ca un exploit pentru aceasta problema este disponibil pe Internet, si vulnerabilitatea este cunoscuta publicului de sase luni, m-am decis sa lansez propriul meu exemplu de atac.”

Codul lui Fuller ruleaza softwareul Mac Say pentru face computerul sa rosteasca “Execut un proces inofensiv,” dar ar putea sa fie adaptat de catre criminali pentru a rula software malitios pe computer.

Apple nu a spus cand planuieste sa repare bugul, dar o purtatoare de cuvant a companiei a declarat ca Apple este “constienta de aceasta problema si lucram la o solutie.” Compania a lansat updateuri de securitate pentru softwareul Mac OS saptamana trecuta.

3 comentarii la „Exploit pentru Mac lansat de un hacker suparat pe Apple

  1. marcel 22

    tare de tot. eu le crack-uiam si site-urile

  2. farablog

    ehh Mai este si criza de vina. Asa le trebuie daca nu-si mai platesc programatorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *