Este Linux Desktop o solutie de succes?

In prezent, daca ar exista o singura distributie Linux desktop care ar castiga o cota semnificativa in fata celorlaltora, s-ar putea creste intr-un mod benefic si rapid adoptarea Linux.

Pe scurt, Linux desktop este un inlocuitor pentru Windows XP care este destul de important. Aceasta platforma este luata in seama destul de serios de organizatii care sunt pe punctul de a inlocui hardware sau software, oferind un pret mai scazut fata de trecerea la Vista sau Windows 7.

Cu toate acestea desktop-ul Linux ideal ramane o iluzie.

Spre deosebire de Windows sau Mac X, care sunt produsele unui singur vendor, Linux vine in multe distributii care tintesc desktop-ul. Unele sunt bazate pe mediul desktop Gnome, in timp ce altele utilizeaza KDE, iar unele permit utilizatorilor sa aleaga dintre cele doua. Icon-uri, scheme de culori, background-uri desktop, meniuri, aranjarea directoarelor, control panel-uri si optiuni software disponibile care difera in functie de distributia instalata.

Daca ar exista o singura versiunea Linux ca standard pentru desktop-urile din companii ar usura trainingul, ar creste atractivitatea sistemului de operare pentru utilizatorii casnici, facandu-l mai competitiv pentru Windows si Mac X.

Acest lucru nu se reflecta si in realitate. In prezent, piata este competitiva si saturata astfel incat sansele ca vendorii de Linux comercial si dezvoltatorii open source sa se inteleaga asupra unei singure versiuni sunt scazute.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *